Το γραφείο kmd architecture + construction με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης δημιουργείται το 2007 από την Κυριακή Δασκαλάκη και το Μάνο Δασκαλάκη ως συνέχεια μιας ξεχωριστής  πολυετούς μελετητικής και εργοταξιακής εμπειρίας αντίστοιχα και αποτελεί εξέλιξη του τεχνικού γραφείου του Μιχ. Δασκαλάκη το οποίο ξεκίνησε τη δραστηριότητα  του το 1975.

Με φρέσκιες ιδέες και πάθος, συνδυάζουμε δημιουργικά τους κλάδους μας : την αρχιτεκτονική και την κατασκευή και παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών: από τη μελέτη, το σχεδιασμό και την αδειοδότηση έως την επίβλεψη, την κατασκευή και τη διαχείριση κτιριακών έργων  ποικίλων τομέων και μεγεθών.

Τα έργα μας, δημόσια κα ιδιωτικά, περιλαμβάνουν μονοκατοικίες, οικιστικά συγκροτήματα, κτίρια γραφείων, χώρους εκπαίδευσης, και καταστήματα ενώ παράλληλα  δραστηριοποιούμαστε στην ανακαίνιση και διαμόρφωση εσωτερικών χώρων κατοικιών, επαγγελματικών χώρων, ξενοδοχείων, σε αποκαταστάσεις κτιρίων και στο σχεδιασμό επίπλων και χρηστικών αντικειμένων.

Με έμπνευση και μεθοδικότητα προσεγγίζουμε κάθε έργο ξεχωριστά, καθοδηγούμενοι από τις προσωπικές ανάγκες του πελάτη. Σε διαρκή συνεργασία μαζί του και έχοντας ως στόχο  τη μοναδικότητα, επιδιώκουμε να παράξουμε έργα που διακρίνονται για την ισχυρή ταυτότητα, την υψηλή αισθητική και τη λειτουργικότητα τους.

Αξιοποιούμε  τις φυσικές, ιστορικές και αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες κάθε τόπου παρουσιάζοντας projects που διαπνέονται από σεβασμό στις παραδόσεις και το περιβάλλον.

Αντιμετωπίζοντας το design και την κατασκευή ως ενιαίο σύνολο,  προσεγγίζουμε κάθε έργο σφαιρικά με ένα μεγάλο εύρος ρεαλιστικών σεναρίων, προκειμένου να υιοθετηθεί η καλύτερη λύση και οι κατασκευές μας να διαπνέονται από  την αισθητική και κατασκευαστική τους ποιότητα.

Θεμελιώδης προσέγγιση του κάθε κτιριολογικού προγράμματος αποτελεί η βιοκλιματική αρχιτεκτονική. Από το αρχικό στάδιο σύλληψης της ιδέας λαμβάνουμε υπόψη παραμέτρους και επιλέγουμε  απλές βιοκλιματικές στρατηγικές που συνεισφέρουν στην υψηλή ενεργειακή απόδοση.

Πλαισιωνόμαστε από μια επιλεγμένη ομάδα επαγγελματιών άλλων ειδικοτήτων (πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους, μηχανολόγους μηχανικούς, σύμβουλους φωτισμού και ακουστικής) που διαθέτουν άρτια τεχνογνωσία και εξειδίκευση προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε έργου.

Στον τομέα της κατασκευής, δίνουμε έμφαση στη χρήση υλικών εγγυημένης ποιότητας και στη σωστή εφαρμογή τους. Εμπλουτίζουμε την πολυετή μας εργοταξιακή εμπειρία με την αναζήτηση και χρήση νέων τεχνολογιών ώστε να εξασφαλίσουμε με υπευθυνότητα το βέλτιστο τελικό αποτέλεσμα. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαχείριση του έργου με τη συνεπή τήρηση των προϋπολογισμών και των χρονοδιαγραμμάτων εργασιών.

Διατηρούμε πάντα το συντονιστικό ρόλο σε όλες τις φάσεις της μελέτης και της κατασκευής, δουλεύοντας μαζί με τους πελάτες, τους συμβούλους και τους εργολάβους από την αρχική ιδέα, το σχεδιασμό μέχρι και την υλοποίηση.

Κυριακή Δασκαλάκη

Κυριακή Δασκαλάκη

Αρχιτέκτων

Η Κυριακή Δασκαλάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1970. Σπουδάζει αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αποκτά το πτυχίο της το 1997. Τα πρώτα δέκα χρόνια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας της ζει και εργάζεται στην Αθήνα  ενώ παράλληλα διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στο Ηράκλειο με κύριο αντικείμενο ενασχόλησης κατοικίες και εμπορικά καταστήματα. Το διάστημα 2001 έως 2007 συνεργάζεται με το γραφείο Πανταζή – Ράπτη αποκτώντας πολύτιμη μελετητική εμπειρία σε έργα του δημοσίου, όπως για την Ολυμπιάδα του 2004  και ιδιωτών . Το 2007 μεταφέρει τις επαγγελματικές της δραστηριότητες στο Ηράκλειο Κρήτης και ιδρύουν μαζί με τον Μάνο Δασκαλάκη το γραφείο kmd architecture + construction.

Από το 2006 έως σήμερα είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο μελετητών δημοσίων έργων και διαθέτει μελετητικό πτυχίο Β’ τάξης στις κατηγορίες 06 (αρχιτεκτονικές μελέτες κτιριακών έργων) και 07 (ειδικές αρχιτεκτονικές μελέτες).

Μάνος Δασκαλάκης

Μάνος Δασκαλάκης

Διαχείριση Έργων και Κατασκευών

O Μάνος Δασκαλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1971. Το 1991 ολοκληρώνει τις σπουδές του και αποκτάει δίπλωμα στη διαχείριση έργων και κατασκευών. Το διάστημα 1994 έως 2002, και αφού έχει ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, συνεργάζεται με κατασκευαστικές εταιρείες ως υπεύθυνος στη διαχείριση και κατασκευή ιδιωτικών έργων, υψηλών προϋπολογισμών, ανά την Ελλάδα.

Το 2002 επιστρέφει στο Ηράκλειο και αναλαμβάνει το τεχνικό γραφείο Δασκαλάκη όπου ξεκινάει να δραστηριοποιείται στο χώρο των οικοδομικών έργων με το σύστημα «turn key».  Το 2007 συνεργάζεται με την Κυριακή Δασκαλάκη και ιδρύουν το γραφείο kmd architecture + construction.

Επιμέρους Μελετητική Εμπειρία Κυριακής Δασκαλάκη
2007Διαμόρφωση εξαώροφου κτιρίου γραφείων επί της οδού Δ. Σούτσου 28 στην Αθήνα , σε γραφεία δικηγορικής εταιρείας
 Πλήρης Μελέτη (Μέλος ομάδας μελέτης για το αρχιτεκτονικό γραφείο Δ.Πανταζής Ν.Ράπτης)
2006Προσθήκη στο Κέντρο Υγείας Άνδρου
 Προμελέτη (Υπεύθυνη έργου για το αρχιτεκτονικό γραφείο Δ.Πανταζής Ν.Ράπτης)
2006Μετατροπή Κτιρίου Μεταξουργείου σε χώρο Πολλαπλών Πολιτιστικών χρήσεων
 Μελέτη Προσφοράς (Μέλος ομάδας μελέτης, για την εταιρεία μελετών Δ.Πανταζής Ν.Ράπτης, Σ. Κουρμουλή Πανταζή, Π. Καλλιγάς Ο.Ε.)
2006Συγκρότημα εξοχικών κατοικιών στον οικισμό Στενιές Άνδρου
 Πλήρης Μελέτη (Υπεύθυνη έργου για το αρχιτεκτονικό γραφείο Δ.Πανταζής Ν.Ράπτης)
2005Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο – Όρμος Δήμου Κορθίου Άνδρου
 Οριστική Μελέτη – Μελέτη Εφαρμογής (Υπεύθυνη έργου για την εταιρεία μελετών Δ. Πανταζής Ν. Ράπτης, Σ. Κουρμουλή Πανταζή, Π. Καλλιγάς Ο.Ε.)
2005Προστασία – Αποκατάσταση και Ανάδειξη Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Ν. Αχαϊας
 Προμελέτη, Μελέτη Εφαρμογής, Τεύχη Δημοπράτησης (Υπεύθυνη έργου, για την εταιρεία μελετών, Δ. Πανταζής Ν. Ράπτης, Σ. Κουρμουλή Πανταζή, Π. Καλλιγάς Ο.Ε.)
2004Προσθήκη κατ’ επέκταση εργοστάσιου στη βιομηχανική περιοχή Βόλου
 Πλήρης Μελέτη (Μέλος ομάδας μελέτης, για το αρχιτεκτονικό γραφείο Δ. Πανταζής Ν. Ράπτης)
2004Ανακατασκευή και ενίσχυση φέροντος οργανισμού καθώς και προσθήκη τμήματος υπόγειου του Υδροθεραπευτηρίου στη λίμνη Βουλιαγμένης
 Οριστική Μελέτη (Υπεύθυνη έργου, για το αρχιτεκτονικό γραφείο Δ. Πανταζής Ν. Ράπτης)
 2004Επέκταση στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Γαυρίου Άνδρου
 Οριστική Μελέτη (Υπεύθυνη για την εταιρεία μελετών Δ. Πανταζής Ν. Ράπτης, Σ. Κουρμουλή Πανταζή, Π. Καλλιγάς Ο.Ε.)
 2003Μετατροπή του Κοινοτικού Κτιρίου, Όρμου Δήμου Κορθίου Άνδρου, σε Δημαρχείο με Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων – Συνεδριακό Κέντρο και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου
 Μελέτη Εφαρμογής (Υπεύθυνη έργου για την εταιρεία μελετών Δ. Πανταζής Ν. Ράπτης, Σ. Κουρμουλή Πανταζή, Π. Καλλιγάς Ο.Ε.)
 2002Κτίριο Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας
 Προμελέτη (Μέλος ομάδας μελέτης για την εταιρεία μελετών Δ. Πανταζής Ν. Ράπτης, Σ. Κουρμουλή Πανταζή, Π. Καλλιγάς Ο.Ε.)
 2001ΑΘΗΝΑ 2004
 Ολοκληρωμένη μελέτη σχεδιασμού και ανάπτυξης και λοιπές αναγκαίες μελέτες και έρευνες για την κατασκευή των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Μοντέρνου Πένταθλου και της Αντιπτέρισης (Βadminton), την ανάπλαση και τα αναγκαία έργα υποδομής στο Ολυμπιακό Συγκρότημα στο Γουδί
Προμελέτη, Οριστική Μελέτη, Μελέτη Εφαρμογής, Τεύχη Δημοπράτησης (Μέλος ομάδας μελέτης για την εταιρεία μελετών Δ. Πανταζής Ν. Ράπτης, Σ. Κουρμουλή Πανταζή, Π. Καλλιγάς Ο.Ε.)
1999Υποκατάστημα Alpha Τράπεζα Πίστεως, Χατζηγιάννη Μέξη, Αθήνα
 Προμελέτη, Μελέτη Εφαρμογής, (Υπεύθυνη έργου για το αρχιτεκτονικό γραφείο  Χρήστου Λεμπέση)
1998Ανακαίνιση Δωματίων, Εστιατορίων, διαμόρφωση πισίνας και περιβάλλοντα χώρου ξενοδοχείου «Διόνυσος» στην Ιξιά Ρόδου
 Πλήρης Μελέτη (Υπεύθυνη έργου για το αρχιτεκτονικό γραφείο Χρήστου Λεμπέση)
1998Περίπτερο Αλουμίνιον της Ελλάδος στην έκθεση αλουμίνιον ’98, Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών
Πλήρης Μελέτη (Υπεύθυνη έργου για το αρχιτεκτονικό γραφείο Χρήστου Λεμπέση)
Επιμέρους Εργοταξιακή Εμπειρία Μάνου Δασκαλάκη
2001Κατασκευή Γκολφ Κρήτης
Υπεύθυνος Έργου για την ΕΡΓΟΚΑΤ
2000Ανακαίνιση Ξενοδοχείου «Διόνυσος» Ρόδου
Υπεύθυνος εργοταξίου
1999Κατασκευή δύο μονάδων εστίασης στη Ρόδο και στη Κω
Υπεύθυνος Έργου για την EUREST INFLIGHT SERVICES
1998Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στην Αμερικάνικη Βάση στην Πάτρα
Υπεύθυνος Έργου για την ΕΡΓΟΚΑΤ
1997Κατασκευή μιας μονάδας εστίασης (2.500 τετραγωνικών μέτρων) για την EUREST INFLIGHT SERVICES στο Ηράκλειο Κρήτης
Υπεύθυνος Έργου για την ΕΡΓΟΚΑΤ
1995Κατασκευή του super market MAKRO στο Ηράκλειο Κρήτης
Υπεύθυνος Έργου για την ΕΡΓΟΚΑΤ
1994Κατασκευή 150 εξοχικών κατοικιών στη Σητεία
Υπεύθυνος Έργου για την Σ.Ο.Ε. Κατασκευαστική εταιρεία